Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени

...
Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 40 души загинаха при атака с дрон в Судан

Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени при офанзива с дрон на открит пазар в столицата на Судан. Това оповестява локалната доброволческа работа за незабавна помощ в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

Групата деятели, която оказва помощ за организирането на филантропична помощ, разгласява фрагменти в обществените медии, показващи тела, увити в бели чаршафи в двора на болничното заведение.

Судан е разтърсен от насилие от средата на април, когато напрежението сред армията на страната, водена от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF), командвани от военачалник Мохамед Хамдан Дагало, избухна в открити борби.

RSF упрекна военните военновъздушни сили за офанзивата в неделя, което изказване обаче не може да се удостовери от самостоятелен източник.

Безразборният обстрел и въздушните удари от двете фракции не са необикновени във войната в Судан, която превърна региона на столицата Хартум в полесражение.

Оттогава конфликтът се разпространи в няколко елементи на страната. В региона на Голям Хартум, който включва градовете Хартум, Омдурман и Бахри, войските на RSF са завзели цивилни домове и са ги трансформирали в оперативни бази. Военните дадоха отговор, като бомбардираха жилищни региони, настояват правозащитни групи и деятели.

В спора до момента са загинали повече от 4000 души, сочат данни на Организация на обединените нации от август. Реалният брой на жертвите обаче съвсем несъмнено е доста по-голям.

Броят на вътрешно разселените съвсем се е удвоил от средата на април и доближава минимум 7,1 милиона души, съгласно организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Други 1,1 милиона са бежанци в прилежащи страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР