Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени

...
Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 40 души загинаха при атака с дрон в Судан

Най-малко 40 души са убити, а други 30 са ранени при офанзива с дрон на открит пазар в столицата на Судан. Това оповестява локалната доброволческа работа за незабавна помощ в неделя, съобщи Associated Press.

Групата деятели, която оказва помощ за организирането на филантропична помощ, разгласява фрагменти в обществените медии, показващи тела, увити в бели чаршафи в двора на болничното заведение.

Судан е от средата на април, когато напрежението сред армията на страната, водена от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF), командвани от военачалник Мохамед Хамдан Дагало, избухна в открити борби.

RSF упрекна военните военновъздушни сили за офанзивата в неделя, което изказване обаче не може да се удостовери от самостоятелен източник.

Безразборният обстрел и въздушните удари от двете фракции не са необикновени във войната в Судан, която трансформира региона на столицата Хартум в полесражение.

Оттогава в няколко елементи на страната. В региона на Голям Хартум, който включва градовете Хартум, Омдурман и Бахри, войските на RSF са завзели цивилни домове и са ги трансформирали в оперативни бази. Военните дадоха отговор, като бомбардираха жилищни региони, настояват правозащитни групи и деятели.

В спора до момента са починали повече от 4000 души, сочат данни на Организация на обединените нации от август. Реалният брой на жертвите обаче съвсем несъмнено е доста по-голям.

Броят на вътрешно разселените съвсем се е удвоил от средата на април и доближава минимум 7,1 милиона души, съгласно организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Други 1,1 милиона са бежанци в прилежащи страни.
 Организация на обединените нации чака 1,8 милиона души да изоставен Судан до края на годината
Организация на обединените нации чака 1,8 милиона души да изоставен Судан до края на годината

От организацията приканиха за 1 милиард $ за оказване на помощ на избягалите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР