Най-малко 40 души са били убити по последни данни при

...
Най-малко 40 души са били убити по последни данни при
Коментари Харесай

Най-малко 40 загинали при бомбена експлозия на митинг в Пакистан

Най-малко 40 души са били убити по последни данни при бомбената детонация на политически протест в северозападната пакистанска  провинция Хайбер Пахтунхва (преди Северозападна гранична провинция) през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на локален новинарски канал и полицията.

Повече от 70 индивида са били ранени при офанзивата. Много от тях са в сериозно положение и броят на жертвите може да нарасне.

Взривът отекнал в град Хар, в окръг Баджаур - бивш бастион на пакистанските талибани.

Атаката била осъществена на протест на консервативната партия " Обединен фронт за деяние ", известна с връзките си твърдолинейния политически ислям.

Deadly suicide bombing in Pakistan. Why do these bombings happen in Islamic countries where there is no RSS, no Bajrang Dal, and no BJP?

Who is killing whom? Any idea?
— BALA (@erbmjha)
Ислямистката групировка и преди е ставала цел на сходни набези, отбелязва ДПА.

От предходната година, когато спазването на съглашението за преустановяване на огъня сред Движението на талибаните (Техрик-е-Талибан) и централната власт в Исламабад бе прекратено, в Пакистан се следи обновяване на нападенията на ислямистки бойци. Движението " Техрик-е-Талибан " се e заклело във честност на афганистанските талибани, само че не е директно част от тях,, показва Ройтерс.

Bajaur Suicide Blast: Emergency imposed in CMH and LRH Peshawar.
— World Times (@WorldTimesWT)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР