Най-малко 39 цивилни, включително 12 деца, са загинали днес от

...
Най-малко 39 цивилни, включително 12 деца, са загинали днес от
Коментари Харесай

Най-малко 39, сред които и деца, загинаха при взрив в сирийската провинция Идлиб

Най-малко 39 цивилни, в това число 12 деца, са починали през днешния ден от гърмеж в оръжеен склад, намирал се в мазето на жилищна постройка в Сармада, в сирийската провинция Идлиб, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Все още не е ясно каква е повода за детонацията. От детонацията е рухнала пететажна постройка и е затрупала доста от жертвите. Базираният във Англия Център за наблюдаване на човешките права оповестява за 18 жертви. Не е ясно дали те са цивилни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че складът е бил на трафикант на оръжие, работещ за джихадистка формация, основана от някогашен клон на Ал Каида, която управлява по-голямата част от провинцията. Повечето от починалите са членове на фамилии на бойци от групировката. Петима души са извадени живи отдолу под руините на рухналата от гърмежа постройка.

В Идлиб се водят боеве сред сирийските държавни сили и бунтовниците. През последните три години хиляди бунтовници и техните фамилии бяха евакуирани от разнообразни елементи на Сирия в Идлиб по силата на съглашение с държавното управление, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР