Най-малко 34 души са убити, а 68 са ранени при

...
Най-малко 34 души са убити, а 68 са ранени при
Коментари Харесай

Кола бомба се взриви в Кабул, повече от 30 са жертвите

Най-малко 34 души са убити, а 68 са ранени при гърмежа, раздрусал тази заран центъра на афганистанската столица Кабул, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Взривът отекна в 8,55 ч. локално време (4,25 ч. по Гринуич) в квартала Пули Махмуд Хан, описа представителят на министерството на вътрешните работи на Афганистан Насрат Рахими.

Засега никой не е поел отговорност за офанзивата. Районът към този момент е отцепен от полицията и от специфичните сили.
Най-малко 30 убити при офанзива против административни здания в Кабул Ранени са 17 души – 16 цивилни и един служител на реда
Взривът е станал в пиков час в гъстонаселен регион, покрай постройката, в която се намира телевизия Шамзад, която даже спряла за малко да излъчва, а след това посочила фрагменти от мощно развалените си пространства.

Снимка: EPA

В региона се намират и афганистанските федерации по футбол и по крикет, както и военни здания.

На близо се намира и американското посолство, както и министерството на защитата на Афганистан.

Експлозията е била породена от кола бомба, която се взривила пред постройката на министерството на защитата. После въоръжени мъже нахлули в прилежаща висока постройка, ситуирана в многолюден пазар и почнали да стрелят оттова.

Снимка: EPA

Взривът става в миг, в който в катарската столица Доха се води нов кръг от диалози сред представители на талибаните и американски представители.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР