Най-малко 33 души бяха арестувани по време на антилокдаун демонстрация

...
Най-малко 33 души бяха арестувани по време на антилокдаун демонстрация
Коментари Харесай

Най-малко 33 души бяха арестувани на демонстрация срещу локдауна в Лондон

Най-малко 33 души бяха задържани по време на антилокдаун проява в Лондон. Междувременно броят на имунизираните във Англия доближи близо 27 милиона, а в петък беше регистриран рекорден брой от над 711 000 единствено за един ден.

Хиляди хора се стекоха на протестен поход против ограничаващите ограничения от " Хайд парк " до " Уестминстър ". Много повече, в сравнение с се очакваше, по преценка на полицията. Въпреки че митингът като цяло протече спокойно, бяха осъществени минимум 33 ареста за нарушение на наредбите за Ковид-19, които не разрешават овакантяване на домовете без основателна причина, за каквато не се считат демонстрациите и събирания на хора на едно място без обществена отдалеченост. " Свобода " и " Край на лъжите " бяха някои от издигнатите лозунги.

Всичко това става, откакто беше оповестено, че половината от пълнолетното население на Обединеното кралство е получило първа доза ваксина. Само за един ден, в петък, са били имунизирани над 711 000 души. Общо броят на имунизираните в страната към този момент наближава 27 милиона. За последното денонощие има 96 умряли от ковид и 5 587 случаи на заразявания.

Въпреки огромният прогрес и триумф на всеобщото имунизиране, учените не престават да поучават държавното управление да забави цялостното облекчение на локдауна, заради опасения, че отиващите на отмора през лятото в чужбина може да донесат на връщане на Острова някой различен вариант на вируса.

Междувременно беше обявено, че към края на пролетта ще бъде пусната в приложимост трета ваксина, тази на " Модерна ". Досега се употребяват имунизациите на " АстраЗенека " и " Пфайзер ". Ваксината на " Новавакс ", която ще се създава в Североизточна Англия, е посочила доста обещаващи резултати при тестванията, както и тази на „ Джонсън енд Джонсън “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР