Най-малко 300 000 души са напуснали домовете си в резултат

...
Най-малко 300 000 души са напуснали домовете си в резултат
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за санкции срещу Турция заради военната операция в Сирия

Най-малко 300 000 души са напуснали домовете си вследствие на турската атака

Има опасения, че ИДИЛ може да се прегрупира

Използването на бежанците от турския президент за изнудване на Европейски Съюз е недопустимо

Призив за зона за сигурност под управлението на Организация на обединените нации в Северна Сирия

Евродепутатите осъждат изрично едностранната турска военна намеса в Североизточна Сирия и приканват Турция да изтегли всичките си военни сили от териториите на Сирия.

В резолюция призната в четвъртък, с повдигане на ръка, евродепутатите предизвестяват, че турската интервенция в Североизточна Сирия съставлява съществено нарушаване на интернационалното право, като подкопава стабилността и сигурността в района като цяло.

Зона за сигурност под управлението на Организация на обединените нации в Северна Сирия

Откакто Турция стартира военната си инвазия, довела до огромен брой цивилни и военни жертви, минимум 300 000 души са били принудени да изоставен домовете си, акцентират евродепутатите, цитирайки източници на Организация на обединените нации. Евродепутатите се застъпват за установяването на зона за сигурност, под управлението на Организация на обединените нации, в Северна Сирия.

Те изрично отхвърлят турските проекти за установяването на „ по този начин наречената зона на сигурност “ по североизточната граница на Сирия и показват угриженост, че съглашението сред Съединени американски щати и Турция за краткотрайно преустановяване на огъня може да узакони турската окупация на „ безвредната зона “.

Риск от възобновление на ИДИЛ

Парламентът изрази своята взаимност с кюрдския народ, изтъквайки основната роля на кюрдските въоръжени сили и изключително тази на дамите, в битката против Даеш/ИДИЛ. Евродепутатите са извънредно обезпокоени от сведенията за стотиците избягали пандизчии от ИДИЛ от лагерите в Северна Сирия в разгара на турската атака, което усилва риска от възобновление на терористичната формация.

Изнудване от страна на турския президент

Евродепутатите намират за недопустимо превръщането на бежанците в оръжие от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и „ потреблението им за изнудване на Европейски Съюз “.

Те приканват Съвета на Европейски Съюз да вкара пакет от целеви наказания и визови забрани за турски длъжностни лица, виновни за нарушавания на правата на индивида, както и да обмисли приемането на целенасочени стопански ограничения против Турция. Евродепутатите също оферират да се прегледа суспендирането на комерсиалните преференции по съглашението за селскостопански артикули и, като последна мярка, суспендирането на митническия съюз сред Европейски Съюз и Турция /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР