Най-малко 30 заподозрени членове на неонацистка група са задържани при

...
Най-малко 30 заподозрени членове на неонацистка група са задържани при
Коментари Харесай

30 заподозрени неонацисти са задържани при акции в Русия

Най-малко 30 обвинени членове на неонацистка група са арестувани при акции в Русия преди годишнината от края на Втората международна война в Европа, съобщи ДПА, като се базира на съветски медии.

Според неназован източник, представен от организация Интерфакс, групата, за която се допуска, че работи в областите Московска, Владимирска и Рязанска, е обвинена за набези против служащи мигранти.
Телевизионната мрежа РЕН ТВ сподели няколко обвинени, арестувани при обиск на жилище. Властите са иззели оръжия, екстремистка литература и нацистки знаци, заяви Интерфакс.

Тази седмица се навършват 74 години от капитулацията на нацистка Германия, поставила завършек на Втората международна война в Европа. Събитието, което се чества от Русия в четвъртък, продължава да е източник на национална горделивост в страната.
Русия би трябвало да продължи да се бори с опитите за "героизация на нацизма ", съобщи служителят на съветското външно министерство Григорий Лукянцев, представен от ТАСС.

По думите му Русия се опълчва на "всеки опит за подправяне на историята, инспектиране на резултатите от Втората международна война, героизация на нацизма и омаловажаване или отказване на подвига на тези, които са постигнали тази велика победа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР