Най-малко 24 души са загинали при наводнения в Южна Индия,

...
Най-малко 24 души са загинали при наводнения в Южна Индия,
Коментари Харесай

24 души станаха жертва на наводнения в Индия

Най-малко 24 души са починали при наводнения в Южна Индия, откакто изобилните дъждове доведоха до преливане на реки, изолирайки градовете и селата, съобщи Би Би Си.

Сред починалите има пет деца. Има опасения, че броят на жертвите може да се усили, защото доста хора са в неопределеност. Няколко къщи бяха отнесени от водите и хората попаднаха в капан в квартал Котаям в щата Керала.

Видео от региона демонстрира, че пасажерите на рейсове се избавят, откакто транспортното им средство е залято от прииждащите води.

Котаям и Идуки са два от най -тежко засегнатите региони в щата. Дните на значителни превалявания провокираха и свлачища.

Военни хеликоптери транспортират доставки и личен състав до региони, където хората са в капан, споделиха чиновници. Хиляди хора бяха евакуирани и бха основани над 100 лагера за помощ в щата, сподели в неделя основният министър на Керала Пинарай Виджаян.

Премиерът Нарендра Моди написа в Twitter в неделя, че е приказвал с Виджаян за обстановката. " Тъжно е, че доста хора са починали заради изобилните дъждове и свлачища в Керала. Моите съболезнования на фамилиите на починалите ", сподели Моди.

Представители на град Алепи споделиха пред Би Би Си, че обстановката в града е тревожна. Алепи има мрежа от канали и лагуни и е уязвим от наводнения.

Не е извънредно изобилните превалявания да причинят наводнения и свлачища в Керала, където влажните зони и езерата, които в миналото са работили като естествена отбрана против наводнения, са изчезнали заради възходящата урбанизация и строителството.

През 2018 година към 400 души починаха, а повече от един милион бяха разселени от най-тежките наводнения в Керала от век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР