Най-малко 22 000 цивилни, включително 250 деца, са били убити

...
Най-малко 22 000 цивилни, включително 250 деца, са били убити
Коментари Харесай

Над 22 000 цивилни са убити в Мариупол, заяви за TF1 заместник-кметът Андрюшенко



Най-малко 22 000 цивилни, в това число 250 деца, са били убити в Мариупол от началото на съветската военна инвазия в Украйна, съобщи във вторник заместник-кметът на града Петро Андрюшенко пред френския ефирен канал La Chaine Info (LCI), който е част от медийната група TF1.

На този стадий неговата информация не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

" Ситуацията е ужасна. Войниците и цивилните, които към момента се намират в в града, нямат вода и храна ", сподели той, добавяйки, че управляващите са разкрили най-малко още един всеобщ гроб в региона на града.

Андрюшенко също по този начин назова филантропичните коридори, водещи до Мариупол, " огромната неистина " на Русия, като сподели, че " филантропичните коридори в никакъв случай не са работили, като не работят и в този момент ".

Коментирайки предизвестието на съветския външен министър Сергей Лавров, че светът е заплашен от нуклеарна война, Андрюшенко съобщи, че сходна опасност би трябвало да се приема съществено. " Според мен спорът в Украйна към този момент е началото на третата международна война. Това е конфликт сред две цивилизации - сред европейските полезности и съветския режим ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР