Най-малко 21 души са мъртви и 96 се водят за

...
Най-малко 21 души са мъртви и 96 се водят за
Коментари Харесай

Циклон помита притиснатата от COVID-19 Индия

Най-малко 21 души са мъртви и 96 се водят за изчезнали във вторник, откакто колосален циклон се стовари върху Западна, усложнявайки несгодите за милиони, които търпят унищожителен прилив на ковид, заяви Агенция Франс Прес.
Стотици хиляди хора останаха без ток, откакто, посегна на брега на Гуджарат в понеделник вечерта. Съпътстващите го ветрове фучат с пориви до 185 километра в час, изкореняват дървета и събарят електропроводи и кули на мобилни оператори, до момента в който ураганът с тътнеж навлиза във вътрешността, до момента в който леко отслабва.
Един поддържащ транспортен съд, обслужващ петролни платформи, ударени от големи талази край крайбрежията на Мумбай, потъна и 96 от 273-ма души, които бяха на борда, се водят за изчезнали, заяви индийският флот във вторник. Министерството на защитата съобщи, че 177 души са били избавени, като се чака интервенциите да продължат през целия ден при " извънредно предизвикателни морски условия ".
Във вторник се оповестява за още една нова жертва, която докара броя на починалите до най-малко 21, защото беснеещите ветрове минаха през паянтови домове и трансфораха улиците в реки.
Въпреки че циклонът беше един от най-жестоките, които са навестявали региона от десетилетия, прогнозите от последните години разрешиха сериозна подготовка и над 200 000 души в рискови зони бяха евакуирани от домовете си.
В понеделник управляващите в Мумбай затвориха летището за няколко часа и приканиха хората да останат на закрито, до момента в който големи талази се стоварваха върху крайбрежната линия на града.
Природната буря попречва в известна степен реакцията на Индия против вълната от, която убива минимум 4000 души на ден и тласка здравната система до ръба на мвъзможностите й.
 Индия се готви за връхлитането на мощен циклон Индия се готви за връхлитането на мощен циклон
Западният индийски щат Гуджарат се готви за връхлитането на циклона Тауктае, който се чака да бъде най-мощният в района от 1998 година,...
Мумбай реалокира в неделя към 600 пациенти с COVID-19 от полеви лечебни заведения " на по-безопасни места ”.
В Гуджарат всички пациенти с ковид в лечебни заведения в границите на пет километра от брега също бяха преместени.
Повече от 1000 лечебни заведения, лекуващи па;циенти с COVID-19, в крайбрежните градове са били снабдени с генератори, сподели основният министър Виджай Рупани пред кореспонденти. Щатът също по този начин приключи имунизациите за два дни. Мумбай направи същото за един ден.
" Този циклон е ужасяващ двоен удар за милиони хора в Индия, чиито фамилии са потърпевши от рекордни инфекции и смъртни случаи на COVID-19 ", сподели Удая Регми от Международната федерация на обществата на Червения кръст и Червения полумесец. Организацията съобщи, че оказва помощ на управляващите да изтеглят хората в максимален риск в крайбрежните региони, като дава първа помощ, маски " и предизвиква други сериозни ограничения за предварителна защита на ковид ".
Миналия май над 110 души починаха, откакто „ супер циклонът “ Амфан опустоши Източна Индия и Бангладеш в Бенгалския залив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР