Най-малко 20 души са загинали, а 96 са били ранени

...
Най-малко 20 души са загинали, а 96 са били ранени
Коментари Харесай

Най-малко 20 загинали и 96 ранени при атента в джамия в Пакистан

Най-малко 20 души са починали, а 96 са били ранени при гибелен атентат през днешния ден в джамия в северозападния пакинстански град Пешавар, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на полицията.

По информация от полицейски чиновници и очевидци атентаторът се е самовзривил по време на молитва в джамията, където тази заран са се били събрали към 150 вярващи. Има опасения, че броят на жертвите ще нарасне, защото доста от ранените са в сериозно положение.
 

— World Times (@WorldTimesWT)
Според полицейския чиновник Зафар Хан детонацията е развалила покрива на джамията, който се е срутил и е ранил доста хора.

Засега никой не е поел отговорност за гърмежа в Пешавар, столицата на граничещата с Афганистан провинция Хайбер Пахтунхва. Подозренията за сходни набези най-често падат върху пакистанските талибани, които в предишното са правили такива бомбени атентати. 

Пакистанските талибани, известни като " Техрик е талибан Пакистан " (ТТП), са обособена формация, само че и непосредствен съдружник на афганистанските талибани, завзели властта в Афганистан през август 2021 година, когато войските на Съединени американски щати и НАТО бяха в заключителния стадий на изтеглянето си от страната след 20-годишна война. ТТП води въоръжена опозиция в Пакистан през последните 15 години, като се бори за по-строго използване на ислямските закони в страната, за освобождение на членове на групировката от държавни арести и за понижаване на пакистанското военно наличие в някогашните племенни региони на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР