Най-малко 20 000 сирийци, напуснали домовете си след началото на

...
Най-малко 20 000 сирийци, напуснали домовете си след началото на
Коментари Харесай

Най-малко 20 000 сирийци вече са се върнали в провинция Дараа

Най-малко 20 000 сирийци, напуснали домовете си след началото на офанзивата на държавните сили в южната провинция Дараа предишния месец, са се завърнали у дома през последните 24 часа след сключването на съглашение за преустановяване на огъня, с което режимът в Дамаск си върна контрола над региона, съобщи ДПА, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Неправителствената мониторингова организация отбелязва, че от през вчерашния ден на обед в Дараа царува успокоение.

Над 320 000 души избягаха от домовете си в южната сирийска провинция след началото на подкрепяната от съветски военновъздушни сили атака. Много от тях се настаниха в спонтанни лагери край границата с Йордания и окупираните от Израел Голански възвишения.

След като през вчерашния ден с посредничеството на Русия бе реализирано съглашение за преустановяване на огъня, в сходство с което бунтовниците се съгласиха да предадат своите оръжия, минимум 20 000 сирийци са се прибрали по домовете си в Дараа. Хиляди хора обаче не желаят да се върнат, макар контрактуваните гаранции за сигурност, защото се опасяват да не бъдат арестувани или принудени да служат в армията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР