Най-малко 19 младежи са загинали при пожар в ученическо общежитие

...
Най-малко 19 младежи са загинали при пожар в ученическо общежитие
Коментари Харесай

19 загинали при пожар в ученическо общежитие в Гвиана

Най-малко 19 младежи са починали при пожар в ученическо общежитие в Гвиана, оповестиха публични лица в понеделник, а гневът в дребната южноамериканска страна поради нещастието нараства.

Все още не е известно по какъв начин е почнал пожарът в неделя в общежитието, в което са настанени девойки на възраст 11-12 и 16-17 години, съобщи при изискване за анонимност човек, който е помагал на службите за незабавна помощ.

Сградата е изпепелена от огъня.

" Четиринадесет младежи починаха на място, а петима починаха в регионалната болница в Махдия ", се споделя в изказване на пожарната работа.

По-рано държавното управление заяви, че 20 души са починали при пожара в междинното учебно заведение в Махдия, централна Гвиана.

Гвиана, с население от 800 000 души, е единствената англоговоряща страна в Южна Америк а. Тя е някогашна холандска и английска колония, която неотдавна откри, че има най-големите в света ресурси от нефт на глава от популацията.

След нещастието през уикенда повече от дузина деца получиха болнично лекуване на място, а шест тежки случая бяха превозени със аероплан до столицата Джорджтаун .

" Две деца остават в сериозно положение, а четири лекуват тежки пострадвания вследствие на случая ", допълват от пожарната.

В постройката е имало 63 възпитаници, когато е избухнал пожарът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР