Най-малко 19 жители на старчески дом в Мадрид са загинали

...
Най-малко 19 жители на старчески дом в Мадрид са загинали
Коментари Харесай

Трагедия в старчески дом в Мадрид: Вижте какво се случва с болните от коронавирус

Най-малко 19 поданици на старешки дом в Мадрид са починали от новия ковид, написа испанското издание El Pais, като се базира на информация от мениджърите на центъра, съобщи Фокус.

Смъртните случаи в дома за грижи в Монте Хермосо бяха обявени за първи път от осведомителната организация Europa Press, базирайки се на родственици, които разговаряха с служащи там. „ Вероятно е да умрат повече хора “, сподели пред EL PAÍS здравен източник, осведомен със обстановката.

До вторник болните поданици не бяха отвеждани в болница и умираха във в дома за възрастни. Късно във вторник, повече от 12 часа след разказването на историята, към момента беше невероятно да се откри точният брой на жертвите в оборудването, в което има място за 130 поданици.

По обяд във вторник представител на центъра призна, че цифрата е минимум 19. По-късно районните служби на Мадрид я намаляват до 17 смъртни случая от петък предходната седмица. Работници и родственици не бяха съгласни с тази цифра и обявиха, че има подозрителни смъртни случаи доста по-рано от това. Но потвърждаването на повода за гибелта е мъчно, защото жертвите в никакъв случай не са били тествани за ковид. Някои от смъртните случаи са класифицирани като „ вероятни Covid-19 “.

Общо 75 души, в това число личният състав и жителите на Монте Хермосо, са тествали позитивно за ковид, съобщи в изявление за радиостанцията SER Енрике Руис Ескудеро, началник на районния здравен отдел в Мадрид. „ Имаме потребност от информация по места, с цел да действаме. “ Изявлението му наподобява подсказва, че мениджърите в Монте Ермосо не са докладвали случаите пред управляващите.

Новините за епидемията в Монте Хермосо потвърдиха опасения за покачвания риск, който крие коронавирусът SARS-CoV-2 за повече от 400 домове за възрастни хора, опериращи в региона на Мадрид. Преди две седмици бе обявено за друго огнище в обществената старческа резиденция Ла Пас, където умря 99-годишна жена, а минимум 10 други поданици бяха инфектирани.

Регион Мадрид е епицентърът на коронавирусната рецесия в Испания.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР