Най-малко 1500 души са евакуирани заради пожар, който стигна до

...
Най-малко 1500 души са евакуирани заради пожар, който стигна до
Коментари Харесай

Голям горски пожар бушува в Испания

Най-малко 1500 души са евакуирани поради пожар, който стигна до естествения парк Доняна в Южна Испания, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Пожарът избухна нощес в югозападната община Могер. Той към този момент е стигнал до естествения парк Доняна, който е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. Седем самолета, седем самолета и четири хидроплана са мобилизирани за потушаването на пожара.
Около 750 души са пренастанени, като броят на изселените е още по-висок, защото някои хора са напуснали региона със лични средства, оповестиха избавителните служби.

Властите към този момент не показват каква повърхност е наранена от пламъците, защото пожарът продължава да е отвън надзор. "Не се изключва човешкият фактор " при експлоадирането на пожара, съобщи районният президент на област Андалусия Сузана Диас. Испания е обхваната от ранно засушаване и в няколко региона в страната е разгласен оптимален риск от пожар. Голяма част от тях са в провинция Уелва, където избухна пожарът. В прилежаща Португалия 64 души починаха, а над 250 са ранени в горски пожари, които бяха овладени в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР