Най-малко 13 са загиналите в големия пожар, избухнал в популярен

...
Най-малко 13 са загиналите в големия пожар, избухнал в популярен
Коментари Харесай

Двама души са задържани във връзка с пожара в руски нощен клуб, взел 13 жертви

Най-малко 13 са починалите в огромния пожар, избухнал в известен нощен клуб в съветския град Кострома, оповестиха нощес локалните управляващи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на вътрешните работи сподели, че двама души са арестувани. Смята се, че единият от тях е директно забъркан в пожара.

Покривът на клуб „ Полигон “, който работи от десетилетия, е рухнал, откакто пламъците бързо са се популяризирали на повърхност от към 3500 квадратни метра вътре в постройката.

По предварителни данни на проверяващите няколко спешни изходи са били заключени, съобщи ТАСС като се базира на службата на районния прокурор.

Установени бяха нарушавания на закона за противопожарна сигурност, а спешните изходи бяха заключени в пространствата, където е имало хора, се споделя в изказване на прокуратурата, съгласно ТАСС.

Не са били осъществявани нужните инспекции, не се е проверявало и спазването на противопожарните правила.

Руската държавна телевизия заяви, че 250 души са били избавени. Освен 13-те починали, петима души са ранени, споделиха управляващите.

Предстои да бъде конкретизиран окончателният брой на жертвите, уточни съветският Следствен комитет. Оттам оповестиха, че е213-годишен мъж е задържан по съмнение, че е провокирал пожара с пиротехническо средство. Управителят на комерсиалния обект също е задържан за нарушение на разпоредбите, споделиха проверяващите.

В Русия нарушавания на съществени противопожарни правила непрекъснато водят до експлоадиране на огромни пожари с доста починали и потърпевши.

Смята се, че притежателят на „ Полигон “ е народен представител в локалния парламент на Кострома – град на повече от 300 километра североизточно от Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР