Най-малко 13 палестинци, включително трима командири на бойната групировка Ислямски

...
Най-малко 13 палестинци, включително трима командири на бойната групировка Ислямски
Коментари Харесай

Висши командири от „Ислямски джихад“ са убити при израелски удари в ивицата Газа

Най-малко 13 палестинци, в това число трима командири на бойната формация „ Ислямски джихад “, са били убити при израелски въздушни удари в линията Газа

Снимка: Reuters

Сред починалите са четири дами и четири деца, а други 20 души са били ранени, като някои са в тежко положение, оповестиха министерството на опазването на здравето.

Снимка: Reuters

Израел съобщи, че е почнал интервенция, ориентирана против бойци, които съставляват непосредствена опасност за неговите жители. „ Ислямски джихад “ се закани да отмъсти, а бойците от Газа се чака да отговорят на Израел с ракетен обстрел.

Палестински екстремисти изстреляха девет ракети от Газа към Израел

Ударите са нанесени в ранните часове, когато 40 израелски военни самолета и хеликоптера нападнаха на няколко талази в Газа, като поразиха домове и провокираха суматоха измежду жителите.

Снимка: Reuters

Военното крило на „ Ислямски джихад “ - бригадите „ Ал Кудс “, удостовери гибелта на трима от своите командири, дружно с техните съпруги и няколко деца.

Световни водачи осъдиха остро нападението

„ Потвърждаваме, че кръвта на мъчениците ще усили решимостта ни “, обявиха от бригадите „ Ал Кудс “.

Снимка: Reuters

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи: „ Всеки терорист, който нарани израелски жители, ще бъде принуден да съжалява за това “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР