Най-малко 13 деца са загинали при пожар в Китай. Горяло

...
Най-малко 13 деца са загинали при пожар в Китай. Горяло
Коментари Харесай

13 деца загинаха при пожар в общежитие към начално училище в Китай

Най-малко 13 деца са починали при пожар в Китай. Горяло е общежитие в учебно заведение пансион в Централен Китай, заяви „ Ал Джазира “.

Снимка: CNA

Жертвите са възпитаници от трети клас на начално учебно заведение „ Инчай “ в провинция Хънан. Всички те са от един и същи клас и са девет и десетгодишни, сподели пред държавния вестник „ Хъбей “ един от учителите.

За пожара е обявено към 23 ч. в петък. Пожарникарите са съумели бързо да го потушат пожара. Директорът на учебното заведение е бил арестуван, до момента в който управляващите проверяват повода. Един възпитаник е бил ранен. Той се лекува в болница и съгласно информацията е в устойчиво положение.

Снимка: AFP

Китайското национално радио заяви, че някои прозорци на постройката на учебното общежитие са били разрушени, и разгласява фотоси, на които се вижда по какъв начин полицията отделя близкия регион.

Малко информация за интерната е обществено налична, макар че оповестените по-рано видеоклипове в обществените мрежи демонстрират дребни деца, в това число от детски градини, облечени в престилки с логото на учебното заведение, както и по-големи деца, които учат краснопис.

В Китай постоянно се случват пожари и други произшествия с съдбовен край, които значително се дължат на снизходителните стандарти за сигурност и несъответстващото им използване, написа „ Ал Джазира “.

През ноември 26 души починаха, а десетки бяха изпратени в болница след пожар в офис на въгледобивна компания в северната китайска провинция Шанси. След случая китайският президент Си Дзинпин прикани страната да „ организира задълбочени следствия на скритите опасности в основни браншове, да усъвършенства спешните проекти и превантивните ограничения “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР