Най-малко 12 затворници са били убити в еквадорски затвор в

...
Най-малко 12 затворници са били убити в еквадорски затвор в
Коментари Харесай

12 души са убити при сблъсък между банди в еквадорски затвор

Най-малко 12 пандизчии са били убити в еквадорски затвор вследствие на конфликт сред банди, заяви през днешния ден организацията за пандизите SNAI, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Сблъсъкът е станал в петък в пандиза, прочут като Ла Пенитенсиария, в град Гуаякил, един от ползващите се с най-лоша популярност затвори в страната.

От 2021 година насам Еквадор е малтретиран от протести в пандизите, вследствие на които починаха стотици пандизчии, което държавното управление приписва на конфликтите сред наркобанди, които се борят за територия и надзор.

От организацията за пандизите оповестиха за пресата за гибелта на 12 души при конфликтите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата и полицията се намират в пандиза за идентифициране на труповете.

Миналата година делегация на Организация на обединените нации откри, че насилието в еквадорските затвори е породено от дългогодишна процедура на  държавата да не поставя грижи за системата за изтърпяване на наказванията.

Президентът Гилермо Ласо, закостенял някогашен банкер, който е изправен пред чуване за импийчмънт по обвинявания в корупция, които отхвърля, се бори да се оправи с възходящото принуждение в Еквадор, страна, която е директен пункт за кокаин, който се придвижва към Европа и Съединени американски щати.

По-рано този месец държавното управление на Еквадор промени декрет, с цел да позволи гражданската приложимост на огнестрелно оръжие и пикантен спрей, базирайки се на възходящата неустановеност в страната.

Сблъсъкът в петък последва убийството на три служителки пред пандиза в Гуаякил. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР