Най-малко 12 души са били ранени, когато експлозия разтърси зърнени

...
Най-малко 12 души са били ранени, когато експлозия разтърси зърнени
Коментари Харесай

Най-малко 12 ранени при взрив в силози за зърно в турско пристанище

Най-малко 12 души са били ранени, когато детонация раздруса зърнени силози покрай пристанището Дериндже в Западна Турция, съгласно държавни медии.

Турската държавна Анадолска организация заяви в понеделник, че трима от 12-те ранени са в тежко положение, оповестява Ал джазира

Експлозия е избухнала почти в 14:40 ч. (11:40 GMT) покрай силозите на Turkish Grain Board (TMO), сподели в понеделник Седар Явуз, губернатор на Коджаели, където се намира пристанището.

„ Първоначалните оценки демонстрират, че е зародила детонация заради компресия на пшеничен прахуляк по време на прехвърлянето на пшеница от транспортен съд към силоза “, добави той.

„ Казаха ни, че е механически допустимо да възникне детонация заради компресия на пшеничен прахуляк, само че ние изследваме всяка допустима причина “, сподели Явуз.

Явуз сподели още, че здравните екипи, екипите за търсене и избавяне и пожарната са били бързо трансферирани в района след случая.

„ Бързо спасихме нашите другари от местопроизшествието и ги изпратихме в здравни заведения с коли за спешна помощ допустимо най-скоро “, добави губернаторът.

„ Имаме 10 ранени досега “, сподели той и добави, че „ двама от тях са в малко по-тежко положение “.

Министерството на превоза заяви, че няма развалени кораби заради детонацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР