Най-малко 11 души са загинали при силно земетресение край северното

...
Най-малко 11 души са загинали при силно земетресение край северното
Коментари Харесай

Най-малко 11 загинали при силно земетресение в Хаити

Най-малко 11 души са починали при мощно земетресение край северното крайбрежие на Хаити. Повече от 100 души са ранени, откакто няколко здания са рухнали в бедната карибска страна, оповестиха локалните управляващи, представени от " Ройтерс ".

Земетресението е било с магнитуд 5,9 по скалата на Рихтер на към 20 км западно-северозападно от крайбрежния град Порт-де-Пайкс, на дълбочина 11,7 км, прецизираха от Геофизичния институт на Съединени американски щати.

Началникът на полицията за северозападния район съобщи, че минимум седем души са починали и повече от 100 са били ранени в Порт-де-Пайкс.

Още четирима души са починали в и към град Грос-Морн на юг, в това число момче, ударено от срутваща се постройка, посочи кметът на града.

Земетресението е било едно от най-силните в Хаити от труса с магнитуд 7 по Рихтер през 2010 година, което удари покрай столицата Порт-о-Пренс и при което починаха десетки хиляди хора.

В обява в " Туитър " президентът Джовенел Моис прикани хората да останат спокойни, откакто службата за гражданска отбрана заяви, че земетресението е провокирало суматоха в северните градове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР