Най-малко 10 души бяха убити при ракетна атака срещу автобус

...
Най-малко 10 души бяха убити при ракетна атака срещу автобус
Коментари Харесай

Поне 10 души са убити при атака в Сирия

Най-малко 10 души бяха убити при ракетна офанзива против рейс с петролни служащи в Източна Сирия през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на държавното управление.
На север, кюрдските сили оповестиха, че са задържали 52 джихадисти при интервенция против спящи кафези на групировката " Ислямска страна " (ИД), съобщи Българска телеграфна агенция.
Сирийското министерство на петрола сподели, че ракета е поразила газовото находище Ат Тайм в източната провинция Дейр аз Зор.
Към момента никой не е поел отговорност за офанзивата. Според основаната във Англия неправителствена мониторингова организация Сирийски център за наблюдаване на човешките права обаче нападението е осъществено от " Ислямска страна ". По нейни данни са били убити минимум 12 петролни служащи.
Сирийските демократични сили (СДС) - подкрепяна от Съединени американски щати и ръководена от кюрдите коалиция - в това време разгласи, че е задържала 52 джихадисти и е осуетила планувано за новогодишната нощ нахлуване. Според изказването бойците от " Ислямска страна " са се криели в жилищни региони и ферми.
Антиджихадистката коалиция, водена от Съединените щати, отвоюва от групировката териториите, които бе превзела в Ирак и Сирия. " Ислямска страна " обаче поддържа спящи кафези и продължава да прави набези, при които през последните месеци бяха убити десетки иракчани и сирийци.
Вчера Съюз на демократичните сили оповестиха, че стартират своята интервенция в отговор на увеличението на офанзивите от страна на ИД. Нейни цели са джихадистки спящи кафези в прилежащите региони Ал Хол и Тал Хамис.
От 2011 година Сирия е обхваната от кървава революция, в която бяха въвлечени районни и световни сили, отбелязва АП. Сирийският президент Башар Асад съумя да си върне контрола върху огромна част от страната, само че региони на север остават в ръцете на бунтовници, подкрепяни от Турция фракции и кюрдите.
Около 900 американски бойци в Сирия поддържат битката на кюрдските сили против " Ислямска страна " и постоянно вземат под прицел бойци на групировката, най-много в зони в Североизточна Сирия, които са под кюрдски надзор.
Вчера Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати заяви, че през тази година е провело 313 интервенции против " Ислямска страна " в Сирия и Ирак, множеството от които в съдействие с кюрдските сили. 215 бойци на групировката са били арестувани, а 466 - убити в Сирия. В Ирак са били арестувани 159 и убити минимум 220 джихадисти, по данни на американското Централно командване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР