Най-малката сума заплатена на погребалния агент Георги Енев да извърши

...
Най-малката сума заплатена на погребалния агент Георги Енев да извърши
Коментари Харесай

Незаконните погребения: Георги Енев e взимал между 780 и 3500 лв. за фиктивната кремация

Най-малката сума заплатена на погребалния сътрудник Георги Енев да извърши кремация е 780 лв., а най-голямата - 3500 лв., каза на брифинг ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Заркова.

По-рано от прокуратурата оповестиха, че са внесли в съда обвинителен акт против Енев за това, че в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година в София и Банкя е измамил 19 души. Причинената щета на излъганите е за общо 28 230 лв..

Обвиняемият е убеждавал хора, че ще извърши кремация на техни умряли близки

" След 11 месечно следствие е импортиран обвинителен акт против Георги Енев за машинация, обвързвана с кремация “, обясни Невена Заркова.

„ Майката на обвинения е притежател на погребална организация в Банкя, само че действително активността в нея се реализира от сина ѝ - Георги Енев. Агенцията е била трансферирана на трето лице - една жена, само че активността още веднъж траяла да се прави от обвинения ”, разясни Заркова.

До момента са открити останките на 12 от общо 20-те умряли, които е трябвало да бъдат кремирани. Енев не е дал пояснения, споделил е единствено, че е употребявал крематориумите в София и Пловдив. От прокуратурата са създали инспекция в трите крематориума в страната, само че не са разкрили данни за изчезналите остатъци на осемте души.

Така общият брой става 16

„ В множеството от случаите обвиненият дал на околните на потърпевшите хора урни, в които следвало да се намира праха на умрелите. Енев категорично заявявал да не се отварят урните. До телата се стига след показанията на един очевидец по делото и разпит на няколко очевидци, участвали на едно от погребенията “, изясни още Невена Заркова.

Установили са съществуването на човешки остатъци, намиращи се наоколо до мястото на ритуала. Разследването е завършило, наблюдаващият прокурор през днешния ден внася обвинителен акт за машинация.

Установен е и индивидът, който действително е изкопавал гробовете, само че против него няма повдигнато обвиняване. В хода на следствието са направени голям брой дейности - разпит на очевидци, направени са десетки експертизи и следствен опит.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР