Най-любимото ни е да се приберем вкъщи след дълъг работен

...
Най-любимото ни е да се приберем вкъщи след дълъг работен
Коментари Харесай

Защо да ходим боси

Най-любимото ни е да се приберем у дома след дълъг работен ден, да събуем обувките и да си сложим обичаните домашни чехли. Ако сме от този вид хора, на които им харесва да усещат земята под стъпалата на краката си, имаме шанс, тъй като отърваването от всеки вид обувки (било то и пантофи) най-малко за един час дневно, има доста преимущества.

Експеримент, извършен в Калифорнийския университет в Съединени американски щати, проучва сърдечната периодичност на 28 души и тяхната колебливост при свързване на краката им към земята. Изследването заключва, че когато има директен контакт на стъпалата със земната повърхнина (било то и пода вкъщи), нервната система се балансира и се понижава равнището на напрежението.

Създадени сме да вървим боси

Ходенето боси е доста потребно, изключително в случай че се прави на плоска, груба повърхнина и без непряк надолнище (за да се избегне претоварване на мускулите). Когато не носим обувки, тялото ни се освобождава от напрежението, породено от натиска на обувките, а ставите се възвръщат.

Голяма изгода за цялото ни тяло

Отвъд чувството за облекчение, което включва ходенето без нищо по краката, свалянето на обувките и чорапите спомага да се избавим от потенето и неприятната миризма, или от други проблеми, като гъбичките да вземем за пример.

Ако вървим боси по един час дневно, подобряваме кръвообращението си и получаваме противовъзпалителен резултат върху краката, като по този метод предотвратяваме и появяването на разширени вени. Ако сме на токчета всеки ден, ходенето боси ще облекчи болката в гърба, с помощта на освобождението на мускулите на краката и балансиране на анатомичната конструкция.

Един от най-хубавите резултати на ходенето необут е намаляването на тревогата и напрежението, които се натрупват денем. Според Hola когато го вършим освен у дома, а и на открито при по-грапава повърхнина, краката се отпускат, ексфолират и получават масаж, който задейства и облагодетелства цялото ни тяло. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР