Най-лошото нещо, когато говорим за грип, е да правим прогнози.

...
Най-лошото нещо, когато говорим за грип, е да правим прогнози.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с неочаквани здравни новини, каза иде ли национална епидемия: Много хора ще изкарат…

„ Най-лошото нещо, когато приказваме за грип, е да вършим прогнози. Странно е, че епидемията стартира тази година от Смолян, където е чист въздуха. Следващите градове, които ще има сериозен растеж на заболяемостта, ще са Пловдив и Пазарджик “, сподели доцент доктор. Ангел Кунчев.
„ Системата, която употребява България, е забавна. Малко хора знаят, че за всяка една област прагът е друг. Отчитат се доста неща, в това число резултатите от проучвания. При COVID-19 няма кой знае какви промени, продължава Омикрон да върлува както тук, по този начин и по света. В Пловдив в някои от учебните заведения гледаме, че от ден на ден отсъстващи деца има, тъй че до ден-два ще има грипна зараза. Заболяемостта е водеща, само че следим какъв брой деца отсъстват и какъв е натискът към общопрактикуващия доктор, какъв брой са позвъняванията на незабавния телефон “, сподели доц Кунчев в ефира bTV.
„ Грипна зараза не значи грипна почивка. Тези щабове разискват всяка седмица за обособени общини и се взимат решения кои учебни заведения да бъдат затворени и кои не.
Много е евентуално тези първи наранени региони да се възстановяват, до момента в който стигне до останалите. Може и да не се случи оповестяването на национална зараза. За мен носенето на маски в лечебните заведения е наложително, тъй като там е по-вероятно да се сблъскате с грипа.
Много хора ще го изкарат на крайник, само че други ще стигнат до болница. Процентът е друг. Рязкото начало е особено за грипа, за един-два часа клиничната картина е разкрита. Много мощна изнемощялост, възприятие на болежка в очните ябълки и мускулите.
Лечението зависи от моментното положение на вашия организъм. Ако до 48 часа вземете нужните медикаменти, ще го прекъснете. Обикновено до 5 дни протича този грип.
Коронавирус понижава, тъй като в този момент грип А го измества. Продължава да циркулира вирусът, продължаваме в лечебните заведения да лекуваме хора, само че този напън е най-малък спрямо това, което преживяхме. По-леко протича към този момент ковида, в случай че погледнем цифрите като приблизително равнище. Но е мъчно да се дефинира какви са постковидните признаци. Те зависят от слабото място на човек.
Последната ваксина я предлагам на по-възрастни хора, такива със болести. Всяка година повишаваме броя на имунизациите, интерес има. Но всеки самичък преценя дали да се имунизира или не, зависи от здравословното положение на индивида.
Морболи нямаме, само че съседите ни имат. За варицелата в България не вършим ваксина, само че няма нищо друго от предходните сезони “, разясни доцент Кунчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР