Най-лошите времена за смартфоните на Apple вече приключват, уверен е

...
Най-лошите времена за смартфоните на Apple вече приключват, уверен е
Коментари Харесай

Мин-Чи Куо: лошите времена за Apple са към края си

Най-лошите времена за смарт телефоните на Apple към този момент завършват, убеден е аналитикът Мин-Чи Куо. Неговите думи както нормално имат огромна тежест, когато става дума за американската корпорация от Купертино. Експертът подсети, че вярно предвижда спада на продажбите на iPhone в края на 2018 година и добави, че тогава неговите прогнози са били даже и по-оптимистични от предстоящото.

Въпреки това, напълно скоро обстановката радикално ще се промени. Досега всички прогнози бяха отрицателни. Но съгласно пресмятанията на видния аналитик, през първото тримесечие на тази година Apple ще продаде от 36 до 38 милиона смарт телефона, което въпреки всичко е по-ниско от предходните прогнози за продажби от 38 до 42 милиона айфона. Това към момента е спад от към 14% на годишна база, само че е надалеч по-добре от планувания спад от 29% за първото тримесечие.

Аналитикът смята, че обстановката ще се обърне през второто тримесечие на 2019 година . От месец април до месец юни на пазара ще бъдат осъществени от 34 до 37 милиона iPhone, което е много повече от числата, заложени от специалистите на Уолстрийт в техните прогнози – от 30 до 35 милиона айфона.

Главният анализатор на KGI Мин-Чи Куо е на мнение, че в случай че през втората половина на тази година комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай не се утежни, позитивната динамичност на продажбите на iPhone ще се резервира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР