Най-лесното нещо за мен е да си подам оставката. Това

...
Най-лесното нещо за мен е да си подам оставката. Това
Коментари Харесай

Цачева: Най-лесно е да подам оставка

Най-лесното нещо за мен е да си подам оставката. Това зави министърът на правораздаването Цецка Цачева в ефира на bTV по отношение на поисканата й от Българска социалистическа партия и Веселин Марешки оставка.

Припомняме, оставката на правосъдния министър беше поискана поради показното бягство от централния софийски затвор на двама наказани.

Цачева съобщи, че казусът би трябвало да се гледа сложно. Тя не желае леке на името на всички надзиратели поради неточности на няколко. Правосъдният министър беше безапелационна, че не дава оставка, в случай че министър председателят не я изиска.

" Във всеки миг незабавно, в който министър-председателят господин Борисов ми изиска, аз ще дам ", съобщи Цачева.

Министърът на правораздаването има отговорности на общо управление и надзор, изясни тя и добави, че извършва пълномощията си. Ако считате, че оставката на един министър и различен е решение - това е доста елементарно решени, сподели Цачева. Тя посочи, че проблемите в системата на са от година-две. Мин. Цачева напомни, че министър председателят Борисов персонално се ангажира с спомагателни 15 млн. лева за надзирателите.

Припомняме, надзирателите стачкуваха неведнъж и заплашиха с жива верига да недоволстват пред резиденция Бояна. Те прекратиха митингите откакто стана ясно, че с 15 млн. лева от бюджета ще бъдат задоволени настояванията на синдикатите им за поетапно увеличение и равнене на заплатите на надзирателите с тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи и за решение на казуса с неналичието на фрагменти.

Според нея въпреки всичко въпросът не опира единствено до средства, въпрос е и на организация, и на човешки капитал, добави Цачева.

" Повече от един не си е приключил работата, безапелационна съм ", съобщи министърът на правораздаването по отношение на бягството на двамата наказани от пандиза.

Затворниците първо са направили въоръжаването си. Правосъдният министър още не знае по какъв начин е импортиран револверът.Оръжието не може да е импортирано с багаж, безапелационна е Цачева. Тя добави, че надзор се реализира всекидневно. И двамата бегълци са наказвани неведнъж за владеене на мобилно устройство. Макар и да има нарушавания се е упражнявал надзор, посочи Цачева.

Тя описа, каква информация има за самото бягство. Станало е през основния вход на пандиза - служителят на пункта е бил въоръжен, той тръгнал против тях, те го повалили, имало е опит да се стреля, когато бегълците излезли той потегля след тях и вади оръжие, изясни правосъдният министър. Районът обаче е подобен, че има доста хора и придвижване - необятният център на София - и не разрешава да се стреля, обоснова се Цачева.

Тя изиска оставките на шефа на пандиза и на шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ".

По думите на правосъдния министър стана ясно, че всеки един от постовете е получил указания по повод лицето Владимир Пелов. Той е работил е в машинален завод - безплатна работа - подхванати са дисциплинарни санкции към него.

Тя добави, че против двамата пандизчии има дисциплинарни производства в предишното. Те не са били в едно спално помещение, само че са били от една група. Психологическият им портрет е подобен. " И дамата не са били отзивчиви, в смисъл да споделят с необятен кръг лица ", изясни правосъдният министър и добави, че става дума за лица с извънредно висока заплаха както за останалите пандизчии, по този начин и за чиновниците.

Тя натърти, че вътре в пандиза чиновниците нямат даже палки и не могат да се защитят при възможен случай.

Към момента на приемането на пратката от Пелов вътре е имало няколко души. Пратките са авансово декларирани, изясни министърът. Пелов е получил електронна игра - тетрис, а Колев бързовар. На Цачева и е обявено, че вторник е денят за колета.

По думите и стана ясно, че с Пелов е работил чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи. Това, което е като резултат от работата е, че същият е доста нападателен, посочи тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР