Най-лесният и ефективен метод да имате красиви цветя вкъщи, е

...
Най-лесният и ефективен метод да имате красиви цветя вкъщи, е
Коментари Харесай

Скилидка чесън в саксията прави чудеса с цветята вкъщи

Най-лесният и ефикасен способ да имате красиви цветя у дома, е елементарната скилидка чесън. Ако я нарежете на няколко части, с цел да се предотврати поникването й, и я поставите в почвата, ще се радвате на прелестен разцвет. Тази процедура би трябвало да се прави на всеки два месеца.

Може да употребявате и отвара от чесън. За задачата се смилат към 75 г недопечен чесън и се заливат с 10 литра гореща вода. Покрийте контейнера и оставете за 30 минути. Този разтвор би трябвало да се охлади и болното растение да се лекува с него. Разтворът ще унищожи трипси, белокрилки, листни въшки и червеи.

За да се отървете от паяковия акар, използвайте освен скилидките, само че и зелената част на растението. Поставете счуканата „ суровина “ в трилитров буркан. Тя би трябвало да заема половината от потенциала на съда. Напълнете наличието с топла вода и оставете да следва за един ден. Отцедете течността и още веднъж залейте с вода догоре. След като престои още денонощие, прецедете и смесете двете течности, разреждайки с вода в съответствие 1: 1. Поливайте инфектираните растения с тази течност.

Също по този начин, този разтвор е подобаващ за обработка на сухоземната част на растенията. Те могат да бъдат обработвани един път или два пъти седмично.

За да приготвите лекарство против мушици, би трябвало да намачкате или настържете 1 глава чесън в купа. Залейте с 600 мл вряща вода.

Оставете сместа да престои 3 часа и полейте с нея едно стайно растение. Течността, която остава, се употребява за отнасяне на надземната част на растението. Заровете пулпата на чесъна в почвата.

За да си гарантирате стопроцентов резултат, преди процедурата обработете растението с химически препарат, да вземем за пример дихлофос. Лечението би трябвало да се повтори след към 7-10 дни. Тъй като чесънът е залят с вряла вода, в стаята няма да има неприятна миризма. Използвайте и експандирана глина като превантивна мярка, която да поставите на повърхността на почвата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР