Най-издирваният бос на мафиотския клан Коза Ностра в Италия Матео

...
Най-издирваният бос на мафиотския клан Коза Ностра в Италия Матео
Коментари Харесай

Арестуваха най-издирвания бос на мафията в Италия

Най-издирваният необут на мафиотския клан Коза Ностра в Италия Матео Месина Денаро е задържан.

Денаро, който се укрива от над три десетилетия , е бил арестуван от карабинерите в клиника в сицилианската столица Палермо.

" Днес, 16 януари, карабинерите... арестуваха беглеца Матео Месина Денаро в санитарна конструкция в Палермо, където той е отишъл на лечебно лекуване ", съобщи Паскуале Анджелозанто, военачалник на националната полиция карабинери, представен от осведомителна организация AGI.

Той е наказан задочно на доживотна присъда за ролята си в убийствата през 1992 година на антимафиотските прокурори Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Освен това е наказан на пожизнен затвор за ролята му в бомбените атентати във Флоренция, Рим и Милано, при които през идната година умират 10 души.

Денаро, по прякор " Диаболик " , беше считан за претендент за началник на босовете на сицилианската мафия след гибелта на Бернардо Провенцано през 2016 година и Салваторе Риина през 2017 година
60-годишният мъж, на който се приписват думите " Напълних едно гробище, напълно самичък " , е поддържал първокласния си метод на живот в заточение благодарение на няколко банкера.

През август 2021 година италианската социална телевизия Rai разгласява запис от март 1993 година, в който гласът на Денаро е разпознат за първи път по време на правосъден развой, в който той е свикан да свидетелства. След няколко седмици босът изчезва и от този момент е в неопределеност.

През 2002 година той е наказан задочно на пожизнен затвор за това, че персонално е умъртвил или е наредил убийството на десетки хора.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР