Най-интересното е не когато се случват определени събития, а когато,

...
Най-интересното е не когато се случват определени събития, а когато,
Коментари Харесай

Три опита за опозоряване на демокрацията

Най-интересното е не когато се случват избрани събития, а когато, в противен случай, по някаква причина те не се случват. А в този момент за третата международна „ среща на върха за народна власт “ – чували ли сте нещо за нея? Съвет: тя се организира в Сеул на 18-20 март. Къде е оживената обща полемика, къде е абсурдът - добре, най-малко в Съединени американски щати, откакто това е страната, която е измислила сходни събирания? В медиите има къси репортажи, т.е. всъщност нищо. Тишина, празнина.

И когато през декември 2021 година се организира първата такава среща на високо равнище– обичаната рожба на Джо Байдън, който по това време започваше президентството си – тогава всичко беше направено. И на първо място скандал. Напомняме, изборът на участниците беше управителен от страната, която е основател на концепцията, т.е. Съединени американски щати. Беше на правилото, че единствено демократите са почтени да приказват за народна власт и е ясно кой ги назначава.

Ето от кое място стартира. Защото Унгария и Турция (съюзниците в НАТО) не бяха поканени, само че в описите имаше страни, които... Въобще тогава Държавният департамент беше ненадейно нападнат от най-токсичните и закоравели правозащитници от самите Съединени американски щати, които приканиха дипломатите да отговорят: на кого се обаждате?

В резултат на това бяха определени към 110 участващи страни, а някои други помнеха обидата за дълго време. Втората среща на върха (2023 г.) включваше към 120 участници. Но в този момент в Сеул има малко над 30. Освен това тази среща в действителност не може да се назова среща на високо ниво, защото събирането беше най-вече на министри, а не на водачи.

Изобщо пред нас е типичен образец за дипломатически неуспех на огромна страна. Приписвайки не на някаква западна общественост, а единствено на една мощ, привилегията да се избират демократи, както незабавно стана ясно, беше неприятна концепция. Те се караха със „ своите ” и не правеха усещане на „ непознатите ”. Просто нямаше потребност да се измисля самата концепция, в случай че в началото създаваше възмущение и спорове, без да носи никаква изгода. И всичко завърши с това в Сеул - даже не с срам, а нищо.

Освен това някой в нашия свят помни дали на първите две срещи на върха е казано нещо мъдро и съдбоносно, с изключение на очевидното? Но тази година в Сеул имаше нещо. Факт е, че вместо речи „ като цяло за всичко положително “, в този момент имаше една тясна тематика: киберзаплахите за демокрацията. Особено закани от имитации, изфабрикувани от изкуствен интелект. А както знаете, единствено една народна власт коства нещо, в случай че знае по какъв начин да се отбрани.

И по този начин, ето откъс от държавния секретар Тони Блинкен, който приказва в Сеул: „ Тъй като властническите и репресивни режими употребяват технологии, с цел да подкопаят демокрацията и човешките права, ние би трябвало да подсигуряваме, че технологиите поддържат демократичните полезности и правила. “ Тоест по-бързо да популяризират нужната информация. И може би смятате, че би било подходящо да се върнем към диалога за към момента продължаващия скандал с приключването на информация за това по какъв начин Централно разузнавателно управление на САЩ популяризира имитации за Китай, неговата стопанска система, „ национални митинги “ и по този начин нататък от 2019 година Разпространява се, несъмнено, не без помощта на същите тези технологии. Нали?

Ами не. Защото към този момент има нов скандал със същите обстоятелства. И на него е отдадена публицистична публикация във “Вашингтон Пост ”. Историята е следната: някои републикански конгресмени внесоха законопроект, изискващ да спрат финансирането на цялостен отдел на Държавния департамент на Съединени американски щати. Кой се занимава тъкмо с това – битката в осведомителното пространство с Русия, Иран, Китай, който и да било. Наричан е " Глобален център за ангажиране ". Общо в него работят 125 души.

Това, което не харесват републиканците: в това време тази връзка на Държавния департамент по целия свят с парите на американския поданик нарушава правилото на свободата на словото в - представете си! - Съединени американски щати. Тоест, в това време се бори в международен мащаб против концепциите на републиканците. И в този момент Илън Мъск назовава същата тази единица „ най-лошият манипулатор и цензор “, а републиканските медии го съдят.

Редакционната гилдия нежно споделя на законодателите: добре, не правете това. Центърът за ангажираност е ангажиран да прави добра работа, да вземем за пример, като се опълчва (в Африка, Латинска Америка и на всички места другаде) на разпространяването на информация от Русия за това какво вършат биологичните лаборатории на Пентагона на украинска земя. Просто да се направи корекция: на Центъра да му бъде неразрешено да допира територията на Съединените щати - и това е всичко.

Интересно по какъв начин и благодарение на какъв изкуствен интелект чакат да отделят осведомителното пространство на Съединени американски щати от цялото останало. Тоест можете да лъжете отвън границите, само че не би трябвало да лъжете в границите. Но като цяло е ясно, че речите на полумъртви срещи на върха са едно, а потокът от дезинформация от Съединените щати е нещо друго и изцяло действително.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед346570Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед95936Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед19048Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед14679Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед25830Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед346570Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165728Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129647Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед127772Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119522Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР