Най-интересни рецепти от Бургас ще бъдат издадени в книга. Инициативата

...
Най-интересни рецепти от Бургас ще бъдат издадени в книга. Инициативата
Коментари Харесай

Жителите на Бургас пращат рецепти - общината издава най-добрите от тях в книга

Най-интересни предписания от Бургас ще бъдат издадени в книга. Инициативата на общината е във връзка празника на града -Никулден. В съставянето на книгата може да взе участие всеки, който пази от своите предшественици забавни предписания за подготвяне на риба или месни ястия. Срокът за изпращане на кулинарните предписания е 15-ти ноември, на e-mail [email protected].
В новия рецептурник ще бъдат включени и отпечатани най-хубавите оферти. Те ще зарадват феновете на домашно приготвена храна в навечерието на 6-ти декември, денят на свети Николай Чудотворец. Книгата ще бъде подарявана на присъстващите на градските тържества.

Обичаният от риболовци и моряци празник е времето, когато най-търсените и вкусни риби идват в Бургаския залив. Любимите на всички – паламуд, чернокоп и лефера са предстоящи с неспокойствие на празничната софра.
Община Бургас за първи път събра преди седем години в книга типично бургаските кулинарни ястия. Книгата беше раздадена като подарък на градския празник. Заради огромния интерес рецептурникът " Вехти бургашки гозби " даже беше преиздаден и още веднъж привършен.
Новият алманах с предписания се явява продължение на предходното издание и ще включва разнообразни оферти.

Очакванията са книгата да стане владеене на всяка бургаска стопанка и да се усили броят на хората изкушени да подготвят обичайните морски предписания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР