Най-голямо количество повредена от корояди дървесина отчитат Югозападното държавно предприятие

...
Най-голямо количество повредена от корояди дървесина отчитат Югозападното държавно предприятие
Коментари Харесай

Короядът унищожава най-много дървесина в Благоевградско и Смолянско


Най-голямо количество развалена от корояди дървесина регистрират Югозападното държавно дружество (ДП) Благоевград и Южноцентралното държавно дружество Смолян.

Това демонстрират данните за интервала 24 юли 2017 година – 18 май 2018 година, изнесени от министъра на земеделието Румен Порожанов в отговор на депутатско запитване за взетите ограничения за ускорено асимилиране на развалената от корояди дървесина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Третото дружество, което е най-засегнато е Югоизточно Директива за птиците – Сливен. В кубични метри в Югозападното Директива за птиците Благоевград 244 524 куб. м е количеството развалена от корояди дървесина по подписани контракти за рандеман без осъществяване на процедури; в Южноцентралното Директива за птиците – Смолян – количеството е 261 847 куб. м, а в Югоизточното Директива за птиците – Сливен - 84 757 куб. м. Размерът на паричните средства, които са заплатени от възложителите - ДГС – държавните горски стопанства (ДГС) и държавните ловни стопанства (ДЛС), в осъществяване на подписаните контракти са 4 881 160 лева за Югозападното Директива за птиците Благоевград; 4 753 342 лева за Южноцентрално Директива за птиците – Смолян и 1 617 812 лева за Югоизточно Директива за птиците – Сливен.

Съгласно наредбата, осъществяването на дейностите, в които попада добивът на дървесина, се прави от търговци, регистрирани в обществения указател и притежаващи уверение за регистрация за съответната активност, както и от ДГС и ДЛС. Единствено за активността - маркиране на насаждения и дървета за сеч, се позволява осъществяване на активността и от физически лица, регистрирани в обществения указател и притежаващи уверение за регистрация за тази активност. По тази причина не е възлаган рандеман на дървесина на физически лица, се споделя още в отговора на министър Порожанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР