Най-голямата заплаха е ако продължава унижаването на руската армия и

...
Най-голямата заплаха е ако продължава унижаването на руската армия и
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Страшно ще стане, ако продължи унижението на руската армия и нисшите чинове поемат командването

Най-голямата опасност е в случай че продължава унижаването на съветската войска и поемането на контрола от хора, които не са минали по цялата военна подчиненост. Това  предизвестие направи в студиото на Нова ТВ военният някогашният министър на защитата и боен специалист Велизар Шаламанов.

Не може да кажем, че инцидентно е упомената България в проблема с взривения Кримски мост. Просто тук средата е доста лесна за манипулиране. В България ние не приказваме за бруталните закононарушения на Украйна, а приказваме за камина, който сякаш взривил Кримския мост. Нашите институция са толкоз пробити, че те са в състояние  до секунди да извършват нарежданията от Москва. Вместо да подготвим нашето население от заплахата от нуклеарна повреда, от химическо оръжие. Защото в този момент се унищожават градове, тероризира се украинците, само че може да се стигне до потребление на химическо оръжие, а по-късно и на нуклеарно, аргументира позицията на някогашният боен министър. 

Проф. Румен Кънчев, политолог, разяснява нуклеарния шантаж на Русия като изясни, че не е добре непрестанно да се приказва за стеснен тактически нуклеарен удар, тъй като това не може да се случи просто по този начин. 

Съгласно съветската военна теория – нуклеарен удар не се нанася просто по този начин. Това може да се разреши единствено, в случай че е във война. Тоест, съветският президент би трябвало да вкара декрет, че Русия е във война. В този смисъл има доста стъпки, с цел да се стигне до такава ескалация. Тази заплаха е по-скоро теоретична, уточни професорът. 

Според проф. Кънчев Путин е мощно изолиран. Руснаците всеобщо бягат от Путин. Затова е значимо да забележим какво става в коридорите на Кремъл. Там очевидно  той е притиснат от фракцията на войната, като Путин се пробва да балансира сред нея и по-либералните кръгове в Москва. Най-вероятно фракцията на войната го притиска, което значи, че тя  желае да се употребява оптималната мощност на Русия в тази война. До момента Путин и Съединени американски щати държат един уравновесен курс в този спор. Съединени американски щати също не дават всичкото оръжие на Украйна. Не е изключено обаче, в случай че бъде махнат Путин, на власт да дойдат по-опасни хора от него, разяснява проф. Кънчев. 

Той е безапелационен, че по тематиката с камина и взривения Кримски мост, в която беше забъркана и България, нашето управление – държавно управление и президент, би трябвало да излязат с ясна позиция. Не е нужно да се разпореждат задания на ДАНС и други служби и институции. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР