Най-голямата японска инвестиционна банка Nomura Holdings, чрез своето дъщерно дружество

...
Най-голямата японска инвестиционна банка Nomura Holdings, чрез своето дъщерно дружество
Коментари Харесай

Япония официално се сдоби с Биткойн фонд за институционалните инвеститори

Най-голямата японска капиталова банка Nomura Holdings, посредством своето дъщерно сдружение Laser Digital Asset Management, показа във вторник Биткойн фонд, предопределен за институционални вложители.

Този фонд служи като входна врата за институционалните вложители да се впуснат в вложения в бранша на цифровите активи, съпроводен от строги ограничения за ръководство на риска и съблюдаване на условията, ориентирани към отбрана на институционалните клиенти.

Освен това този стратегически ход открива благоприятни условия за институционалните вложители да вкарат пресен капитал в промишлеността на цифровите активи.

Nomura Holdings, финансова мощ с активи на обща стойност $500 милиарда, дава брокерски услуги на известни институционални вложители. Чрез този фонд институциите ще получат безпроблемен достъп до Биткойн , което евентуално може да подтиква необятното му разпространяване.

Себастиан Гулиета, началник на отдела за ръководство на цифрови активи на Laser, акцентира, че технологиите играят основна роля за поощряване на икономическия напредък и обезпечават продължителна експозиция към Биткойн.

Многобройни капиталови банки към този момент улесняват навлизането на институционални клиенти в областта на цифровите активи. Това развиване преодолява пропастта сред Уолстрийт и бранша на класа активи, проправяйки пътя за необятното приемане на пазарите на криптовалути.

“ “, съобщи Фиона Кинг, началник на дистрибуцията в Laser Digital Asset Management.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР