Най-голямата транспортна организация в България - Съюза на международните превозвачи

...
Най-голямата транспортна организация в България - Съюза на международните превозвачи
Коментари Харесай

Големите български превозвачи се събраха в Пловдив, настояват за по-бързо влизане в Шенген

Най-голямата транспортна организация в България - Съюза на интернационалните превозвачи се събра през днешния ден в Панаира, с цел да означи своята 20- годишнина. Собствениците на огромните транспортни компании в България дойдоха в палата номер 7 и за общото заседание, на което чуха доклада за миналата година. На него бе определен и нов Управителен съвет. 
Прочетете още
Те разискаха новите проблеми пред интернационалните превозвачи. Повдигна се тематиката за това по какъв начин българският транспортен отрасъл още веднъж е изправен пред съществени провокации. След въвеждането на Пакет Мобилност, посредством Зелената договорка на Европейски Съюз ще се вкарат нови ограничавания пред сектора.

Големите превозвачи упорстват най-вече за влизането ни в Шенген. По думите им все още в чакането на пунктовете българският транспортен бизнес губи стотици милиони евро от неприемането ни по сухопътните граници. По думите им потребителите тук заплащат сред 15% и 18% повече за артикули от западноевропейските консуматори.

“Днес дискутирахме всички проблеми, които стоят пред нас за решение на идващите години и какви решения можем да намерим. Няколко са сериозните проблеми в интернационален аспект използването на противоречивия мобилен пакет, който е в Европейския съд. Също по този начин идната зелена договорка и въглеродния отпечатък и по какъв начин той ще се отрази върху автомобилния превоз. Транспорниране на директивата за командироване на българското законодателство. От там говорихме и за въвеждането на новите топографи в колите ”, разяснява пред TrafficNews изпълнителният шеф на сдружението Йордан Арабаджиев, който от 10 години е отпред на организацията.



 

По калкулации на сектора всеки един автомобил, който изчаква един час на границата коства 10 евро на превозвача отвън всички останали разноски. Тоест те декларират, че дневно в случай че би трябвало да чака един транспортьор по границите на България той губи по 250 евро, също по този начин това води до увеличение на транспортните разноски, които пък директно въздействат върху стоките, които използва българина.

“Очакваме в най-лошия случай до края на тази година да бъдем в Шенген по суша, което ще даде глътка въздух за българския транспортен бизнес и надлежно ще докара до удобни процеси за българската стопанска система ", приключи Арабаджиев.

“Истината е, че България е пълновръстен член на Европейския съюз от 2007 година. Стряскащо е да приказваме какви биха били плюсовете от приемането ни в Шенген по земя, съмнение, че това е една от даденостите на Европейския съюз- свободно придвижване на капитали, артикули и хора. ” Това разяснява пред медията ни Николай Рачков, който е представител на съюза на интернационалните превозвачи.



Той описа, че дистанцията сред Русе и Букурещ е под 100 км и за това разстояние се изчаква от румънска страна до 2 дни и повече.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР