Най-голямата професионална организация на фотографи в България – Асоциацията на

...
Най-голямата професионална организация на фотографи в България – Асоциацията на
Коментари Харесай

Българските фотографи бяха приети във Федерацията на европейските фотографи

Най-голямата професионална организация на фотографи в България – Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) бе призната за пълновръстен член на Федерацията на Европейските Фотографи (FEP). Така нашите майстори на камерата се причислиха към 29-те страни от Европа в интернационална организация, сплотяваща професионалните фотографски организации.

“Международното самопризнание на АПФ пристигна за втория рожден ден на асоциацията”, заяви ръководителят й Лилия Йотова, която показа българската организация в гр. Брей, Ирландия. “За нас е чест приемането ни във FEP и това е резултат от интензивен труд по организирането на изложения, основаване на партньорства с разнообразни организации и работа за разпространение на организацията измежду българските професионални фотографи.”

Кандидатурата на България бе призната с цялостно болшинство от представителите на всичките 29 страни след показване на правилата и активността на организацията, като няколко кандидатури от други организации на фотографи от Европа бяха отхвърлени.

АПФ ще приготвя наши фотографи за приемане на интернационален документ за снимка от FEP, ще взе участие в нейните изложения и планове. АПФ ще бъде поръчител и ще позволява нови претенденти и организации за пълноправно участие във Европейската федерация.

На първата за годината сесия на Европейската федерация на фотографите в Ирландия бяха раздадени и премиите за снимка World Photographic Cup.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР