Най-голямата природозащитна инициатива в света Часът на Земята се готви

...
Най-голямата природозащитна инициатива в света Часът на Земята се готви
Коментари Харесай

„Часът на Земята” се готви за рекорд тази година

Най-голямата природозащитна самодейност в света „ Часът на Земята ” се готви за връх тази година. За първи път през днешния ден във времето от 20.30 до 21.30 часа светлините в градовете на 188 страни по света ще бъдат загасени в символ на съпричастност с екологичните проблеми. В София кулминационната точка ще бъде огнено шоу, акустичен концерт и нощно нанагорнище на Черни връх, споделя Константин Христов от WWF:
 
„ В момента, в който София ще потъне в мрак WWF кани вс ички на акустичен концерт, както и на обичайното огнено шоу. Т ази година към самодейността се причисляват десетки общини. Интересно е, че организацията на българските скаути се включва в часа на земята, мобилизирайки деца и младежи от клубове в цялата страна. Черешката на тортата, в случай че мога по този начин да се изразя, за феновете на суровата естествена хубост, WWF и Българската асоциация за ски свободен и рисков жанр, провеждат нощно нанагорнище на Черни връх. Инициативата в действителност се организира за трета поредна година, само че всякога има все по-голям и по-голям интерес. Тази година сборният пункт ще бъде пред хижа Алеко в 19.30. “

 
В градинката пред Народния спектакъл, където ще се състои и акустичния концерт , през целия ден ще има фермерски базар, както и пунктове за текстил и остаряла техника. От Столичната община пък ще осветят зеления сигнал на 50 светофара в София във формата на сърце.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР