Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете данни за най-бюджетните

...
Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете данни за най-бюджетните
Коментари Харесай

Най-изгодните места за почивка в България: СПА почивките поевтиняват

Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX регистрира данни за най-бюджетните дестинации за отмора за летен сезон 2022. Сред местата с най-достъпни междинни цени се подреждат Пазарджик - 9 лева, Карлово - 15 лева и Велинград още веднъж - 15лв. Според данните на платформата най-евтината черноморска дестинация е Приморско, където междинната цена за настаняване е единствено 102 лева Освен това градът е мощно желан от потребителите заради своята досегаемост. По данни на OLX, най-достъпните планински дестинации този сезон са Куклен - 25 лева, Самоков - 30 лева и Калофер - 65 лева. 

С оглед на затруднената икономическа обстановка и покачващите се цени, платформата регистрира намаляване в междинната цена за СПА отмора от 13%, като измежду най-посещаваните дестинации това лято се открояват Габрово, Варна и Пловдив. 

Въпреки множеството преференциални предложения от OLX следят повишаване в цялостната междинна цена за почивките в планината, където повишаването на цената този летен сезон е 61%. Местата за отдих в други елементи на страната са с растеж от 52% покачване в разноските. От платформата споделят, че основополагащ фактор за избор на почивка в другите елементи на страната е цената.

„ Щастливи сме от обстоятелството, че макар комплицираната икономическа обстановка, потребителите могат да намерят преференциални оферти в платформата на OLX. Тази година още веднъж се радваме на голям интерес и предпочитание от тяхна страна да се насладят на летните месеци и да се отдадат на заслужената си лятна почивка. Данните от изследването също демонстрират, че по Черноморието не се следи растеж в цената на разноските по отношение на същия интервал предходната година. “ – разяснява Павлин Даскалов, Маркетингови интервенции в OLX. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР