Най-голямата онкологична държавна болница в страната е с ново ръководство.

...
Най-голямата онкологична държавна болница в страната е с ново ръководство.
Коментари Харесай

Сербезова освободи д-р Стефан Константинов като шеф на Онкологията

Най-голямата онкологична държавна болница в страната е с ново управление. От през днешния ден доктор Стефан Константинов към този момент не е шеф на лечебното заведение, заяви. Причината за рокадата в последните дни на изтичащия мандат на държавното управление не е ясна.

Д-р Константинов пое болничното заведение в извънредно неприятно финансово положение. За миналите 5 години, откогато е отпред на нея, той съумя да ликвидира просрочените й отговорности и да я изведе на облага. Успоредно с това извърши редица поправки на клиники и я оборудва с съвременна инсталация. Дейността на болничното заведение не понижа даже по време на пандемията, а съставът й бе освежен с млади експерти като доктор Ася Консулова, която оглави химиотерапията, разяснява изданието. Въпреки положителните резултати и развиване на лечебното заведение, Министерство на здравеопазването сменя управлението му в последния миг.

Преди седмица здравният министър проф. Асена Сербезова даде конференция, на която уточни държавните лечебни заведения в неприятно положение. Сред изброените 7 лечебни заведения не фигурираше УСБАЛО. Единствената рокада, която министерството направи от листата с „ неприятните лечебни заведения " до момента бе на УМБАЛ „ Св. Екатерина ", откъдето бе отхвърлен проф. Генчо Начев поради това, че е оперирал на цивилен контракт.

Мястото на доктор Константинов ще се заеме от някогашния шеф на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст. Той се опитваше да поеме ръководството на болничното заведение години наред, участвайки несполучливо в не един конкурс за диртектор. Заедно с него евентуално в УСБАЛО ще се върне и брачната половинка му – химиотерапевтът проф. Галина Куртева, която също е в пенсионна възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР