Най-голямата новогодишна баница - и тази година в Бургас ще

...
Най-голямата новогодишна баница - и тази година в Бургас ще
Коментари Харесай

Приготвят 2500 парчета баница за Новогодишната нощ в Бургас

Най-голямата новогодишна баница - и тази година в Бургас ще спазят традицията за празника навън. 2500 части баница ще бъдат раздадени на празнуващите, като за всеки ще има и шанс.

Ден преди Нова година в общинската кухня в Бургас кипи усилена подготовка. 100 кг. кори, 80кг сирене и над 1000 яйца -точно толкоз артикули са задоволителни за приготвянето на баничките под формата на охлюв.

" В новогодишната нощ ще бъдат раздадени над 2500 банички и същото количество чашки вино за всички бургазлии, както и шансове към баничките. Късметите ще бъдат традиционни-здраве, обич, благополучие и несъмнено ще има и мързел ", съобщи Станислава Атанасова, основен готвач.

Близо 15 часа работа в кухнята са нужни за подготвяне на всички 2500 банички. А екип от 7 души е запретнал ръкави още от ранни зори.

" Щастливи сме, че можем да почерпим цялостен Бургас с нашите банички. С готовата примес намотавам ги на драго сърце и постоянно добавям щипка обич. Така знам от моята майка и това го ползвам за всички бургазлии да са здрави и щастливи в Новогодишната нощ ", добави Надя Гайдарова, готвач.

Готвачите употребяват и масло за по-апетитен усет.

" Колежката навива сега баничката и я вършим на рогче. Печем я на 170 градуса в затоплена фурна. Докато не ги създадем, няма да си тръгнем ", разяснява Минка Стайкова.

Готовите банички усърдно се опаковат и би трябвало да бъдат доставени на площада до на следващия ден вечерта. А раздаването им ще стартира в първите минути на новата 2024 година.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР