Най-голямата ми мечта е да успея да се класирам на

...
Най-голямата ми мечта е да успея да се класирам на
Коментари Харесай

Джулиан Черкезов, ПСК „Черно море” : Мечтая да се класирам на европейското по плуване!

Най-голямата ми фантазия е да съумея да се класирам на европейското по плуване за юноши през 2023 година, вълнува се плувецът на първенеца на България ПСК „ Черно море ” -Джулиан Черкезов. За да я сбъдне, ще би трябвало крепко да се потруди. И, несъмнено, да следва компактно препоръките на персоналния си треньор Никола Петров, които сигурно ще го изведат по пътя към мечтания триумф.

„ Съветите на треньора Никола Петров значат доста за мен. Всеки път ги извършвам прецизно. По време на подготовка той ми дава скъпи упътвания за техниката и темпото на плуване. В навечерието на идно съревнование преговаряме позволените неточности и треньорът ме направлява за стартовете ”, разяснява пред клубния уебсайт swimming.bg надареният плувец.
17-годишният възпитаник в ССУ „ Георги Бенковски ” обожава да гледа плуване по малкия екран, още като дете. Решава да се запише и вижда, че тъкмо този спорт му доставя огромно наслаждение.

За първи път отива на басейна със своята майка.

„ Директно се хвърлих в басейна, започнах да плавам, не желаех да излизам от водата ”, спомня си Джулиан.
Предпочита стиловете кроул и делфин. Последните си триумфи варненецът извоюва на мощния шампионат Black Sea Cup – 1 място на 1500 м кроул, две трети места на 400 м кроул и 4-то място на 200 м кроул. На Дело за оперативна проверка записва 3 място на 1500 м кроул.

Джулиан не крие, че е мъчно да се съчетават спорт и учене, само че: „ в случай че имаш предпочитание, се получава и откриваш оптималната формула ”.

След като приключи образованието си, плувецът на ПСК „ Черно море ” обмисля да продължи да се развива в Америка.

След присъединяване си на държавното при мъже и дами, е съсредоточил напъните си към шампионата за юноши и девойки в края на месеца на басейн „ Приморски ”. Гордее се, че е част от тима на първенците.

Любимият му плувец, от който черпи ентусиазъм, е Грегорио Палтриниери, който сега държи върховете на 800 и 1500 м кроул. От българските плувци се възхищава най-вече на Йордан Янчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР