Най-голямата литиевойонна акумулаторна батерия в света, появата на която се

...
Най-голямата литиевойонна акумулаторна батерия в света, появата на която се
Коментари Харесай

Само за два дена огромната батерия на Tesla донесе на Австралия един милион долара

Най-голямата литиевойонна акумулаторна батерия в света, появяването на която се дължи на залог в Twitter, единствено за няколко дни потребление донесе на своите притежатели 1 милион австралийски $ или почти $800 000.
Използването на гигантската батерия, издигната от Илън Мъск в Австралия стартира на 1 декември 2017 година. Още на 14 декември, тя сподели какво може по време на неочакваното спиране на работата на локалната въглищна електроцентрала. Сега се появи информация, че устройство стартира да носи немалка облага. Отчетът на Renew Economy сподели, че за два дни батерията е спечелила за своите притежатели 1 милион австралийски $ или към $800 хиляди.

Новата станция-батерия може да акумулира 129 мегаватчаса електрическа сила и има оптималната мощ 100 мегавата. Към сегашен ден 70 мегавата от мощността и 39 мегаватчаса са непокътнати от страната за непредвидени обстановки, Останалите 30 MW и 90 MWh компанията-собственик Neon, може да прави каквото пожелае.

Отчетът демонстрира, че Neon продава силата от батерията за 14 000 локални $ за 1 MWh. За два дни при цялостна мощ на батерията Neon е продал сила за $800 хиляди. Това е постоянна сила в която няма скокове в напрежението и спиране на зареждането – проблеми от които Австралия страда изключително доста.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР