Най-голямата криптовалута в света Биткойн се изстреля до ниво около

...
Най-голямата криптовалута в света Биткойн се изстреля до ниво около
Коментари Харесай

Събужда ли се криптопазарът? Биткойн се изстреля с над 20% само за седмица

Най-голямата криптовалута в света Биткойн се изстреля до равнище към $34,200 в утринните часове през днешния ден, което съставлява скок с над 10% единствено за последните 24 часа и над 20% растеж за последните 7 дни по данни на coindesk.
Прочетете още
За финален път Биткойн е бил на толкоз високо равнище в средата на юли. Оттогава токенът падна до към 25,150 $, само че значително се колебаеше сред 26,000 $ и 27,000 $ за монета.

Рязкото повишаване на цената беше съпроводено от доста нарастване на размера на търговията с криптовалутата, като капитализацията набъбна до над $46.4 милиарда през последните 24 часа, отбелязвайки незабравим скок от 209% в границите на същия интервал.

Разговорите за спот Биткойн ETF накараха вложителите да се надяват, че дълго чаканият крипто артикул скоро ще получи утвърждение от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати.

Повишението на Биткойна стартира, откакто съдът се произнесе в интерес на мениджъра на крипто-фокусирания управител на активи Grayscale над Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати в опита й да трансформира своя голям биткойн фонд Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в ETF. Миналата седмица SEC отхвърли да апелира това решение в основен период, което породи очаквания, че през идващите няколко месеца може да бъде утвърден ETF, обвързван с Биткойн.

Одобрението на подобен ETF ще даде на вложителите метод да получат експозиция към придвижването на цените на Биткойн, без да имат пряко криптовалутата.

Високопоставени капиталови компании, които подадоха заявки до SEC за спот ETF, доуточняват своите заявки с вярата, че регулаторът ще им даде зелена светлина.

Сега обаче анализаторите са по-оптимистично настроени от всеки път: BlackRock, най-големият фонд управител в света, подаде заявление за собствен личен Биткойн ETF.

Биткойн е поскъпнал с 88% от началото на годината, когато на 1 януари се търгуваше за 16,615 $. Но той към момента е надалеч под най-високата си стойност от 69,044 $, достигната през ноември 2021 година

Година по-късно обаче цената се срина до към 16 000 $ през ноември предходната година. Тогава криптоборсата FTX на Сам Банкман-Фрид се срина и разгласи банкрут.



Движение на цената на Биткойн за последните 24 часа в евро



Движение на цената на Биткойн за последните 7 дни в евро
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР