Най-голямата компания за корабни превози датската Maersk обяви, че очаква

...
Най-голямата компания за корабни превози датската Maersk обяви, че очаква
Коментари Харесай

Maersk очаква значителен спад на международната търговия

Най-голямата компания за корабни транспорти датската Maersk разгласи, че чака „ забележителен спад “ на интернационалната търговия към края на годината, въпреки и да прогнозира възобновяване на интензивността през третото тримесечие на годината, съобщи CNBC.

Въпреки сериозните ограничения против разпространението на ковид, които раздрусаха интернационалната търговия, компанията изненадващо разгласява много удобни резултати за интервала април-юни. Maersk разгласи 25% растеж на облагата преди налози в размер от 1,7 милиарда $, повече от предстоящите 1,5 милиарда $.

„ В резултат от блокадите и затворените граници изпитахме обилни проблеми със задържането на работата на нашите чиновници, когато техните контракти изтичаха “, съобщи изпълнителният шеф на компанията Сьорен Скоу.

Понижените с 16% доходи от океанската дивизия на компанията са били обезщетени от нараснали цени за товари и увеличени доходи за придвижване в терминалите.

За съпоставяне, Baltic Dry Index, който следи измененията в цените на морските транспорти, се възвърне от дъно от 500 пункта през май и доближи близо 2000 пунка при започване на юли. Към момента  индикаторът е на равнище 1585 пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР