Най-голямата интрига в тази предизборна ситуация и в периода на

...
Най-голямата интрига в тази предизборна ситуация и в периода на
Коментари Харесай

Изненада! Социолози очакват по-малко формации в новия парламент

Най-голямата конспирация в тази предизборна обстановка и в интервала на регистрация е дали ще имаме коалиция вдясно сред Демократична България и Политическа партия. В рамките на към седмица това би трябвало да се реши. Политическа партия не престават да резервират тактично безмълвие по въпроса и в този смисъл всички погледи са ориентирани в тази посока, заяви пред БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация „ Маркет Линкс “.

Според него, в случай че обединенията се явят дружно на избори, част от левия електорат ще се отдръпна в изчаквателна позиция, с цел да види по какъв начин ще се развият диалозите за листи и връзките сред евентуалните сътрудници.

„ Не би трябвало да забравяме и феномена на „ гласуването за спечелилите “ - който може да завоюва, притегля нови гласоподаватели. За мен, по-скоро отиват понастоящем към прочут положителен резултат в по този начин числово измерение, приказвам за гласоподаватели, при възможна коалиция ", сподели социологът.

При всички случаи Демократична България ще бъдат част от Народното събрание, безапелационен бе Живков.

Губи ли левицата от войната на управлението с президента? „ Левият гласоподавател към този момент привикна през годините на това опълчване сред управлението на Българска социалистическа партия и президента. Не чакам да повлияе отрицателно върху поддръжката на Българска социалистическа партия. Дори в противен случай, като че ли електоратът на социалистическата партия се консолидира. Нинова стои устойчиво, в сегмента на левия електорат тя има своята тежест. Според мен това ще има значение за това Българска социалистическа партия да реализират евентуално към същия, а може би даже и малко по-висок резултат от ноемврийския “, изясни Добромир Живков.

Българска социалистическа партия би трябвало да се бори за своя електорат против „ Български напредък “ и „ Възраждане “. Късно е за нов политически формат, изключително вляво, въпреки и воден от познати лица, счита Живков.

Големите въпросителни са дали Има Такъв Народ и „ Български напредък “ ще вземат участие в идващия парламент. Според Живков доверието на гласоподавателите в Има Такъв Народ наподобява „ окончателно изгубено “, а в „ Български напредък “ не се вижда „ задоволително сила и задоволително меродавност за необятни маси тази партия да успее да прескочи “.

„ Хипотезата понастоящем, с нелоша възможност, е да се движим даже към малко по-малка фрагментация в идващото Народно заседание “, разкри Добромир Живков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР