Най-голямата икономика е Европа Германия няма да избегне втора рецесия

...
Най-голямата икономика е Европа Германия няма да избегне втора рецесия
Коментари Харесай

Втора рецесия грози Германия до края на годината

Най-голямата стопанска система е Европа Германия няма да избегне втора криза тази година. Това се дължи на слабата промишленост, съгласно прогнози. Брутният вътрешен артикул е намалял с 0,2% през третото тримесечие и евентуално ще спадне с още 0,1% до края на 2023 година Това демонстрира изследване на Bloomberg измежду икономисти. Техните прогнози сочат едва възобновяване.

" Ръстът в стопански проект ще бъде слаб в продължение на доста години, поради някои проблеми ", разяснява Денис Хуцермайер,който е икономист в Изследователския институт Handelsblatt в Дюселдорф. По думите му немската стопанска система ще се свие тази година и ще се изправи пред " слаб напредък " през идващите години.

Според икономистите Германия ще е преживее пет поредни тримесечия без никакъв стопански растеж. Ситуацията съживи сравненията с 90-те години на предишния век, когато страната беше избрана като " болния човек " на Европа.

Прогнозите демонстрират, че Брутният вътрешен продукт на Германия ще спадне с 0,4% през 2023 година и ще се възвърне едвам с с 0,5% през идната година. Това е доста по-слабо възобновяване от предстоящото в последните прогнози на Международния валутен фонд или немското държавно управление, надлежно за 0,9% и 1,3%.

Каквото и да от това да се сбъдне през идната година, вероятностите на страната не престават да са тревожни.

" Има дългогодишни провокации пред растежа и много неща върху които Германия би трябвало да работи ", разяснява Оя Челасун, заместник-директор на европейския отдел на МВФ.
 От образец за света, Германия се трансформира в най-зле представящата се развита стопанска система. Как се случи?
От образец за света, Германия се трансформира в най-зле представящата се развита стопанска система. Как се случи?

Спадът на най-голямата стопанска система в Европа пристигна след загубата на евтиния природен газ от Русия

Междувременно основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank AG Кристиан Севинг разяснява, че страната се нуждае от структурни промени, " във връзка с цените на силата, във връзка с инфраструктурата, имиграцията. "

Германският финансов министър Кристиан Линднер обаче декларира, че вероятностите на стопанската система остават положителни.

" Пророчествата за крах са неуместни ", счита той. " Германия има голям капацитет за развиване и солидни стопански основи и ние сме решени да укрепим тези основи. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР