Най-голямата гордост на българското европредседателство е, че още в първото

...
Най-голямата гордост на българското европредседателство е, че още в първото
Коментари Харесай

От 105 наследени досиета от Естония българското председателство е затворило 78

Най-голямата горделивост на българското европредседателство е, че още в първото тримесечие е бил реализиран най-големия триумф - в границите на обществения дирек, а точно съглашението за командироването на служащи и единното възнаграждение на командированите служащи. Това съобщи Лиляна Павлова, министър за българското европредседателство при показване на резултатите от миналите шест месеца отпред на Съвета на Европейски Съюз.

Миналата седмица завършихме три досиета, по които нямаше единодушие две и половина година – за единните системи за обществена сигурност, за регламента за салдото сред персоналния и професионалния живот и за прозрачността на изискванията на труд, добави Павлова. Тя означи, че от 105 наследени законодателни досиета от естонското председателство, 78 досиета (постигнати съглашения в Съвета или с Европарламента) са завършени от България.

Постиженията

Като основни достижения тя уточни мощно начало на дебата за многогодишната финансова рамка след 2020 година, приемането на европейски корпус за взаимност, определянето на дата за европейските избори през 2019 година (тук Павлова изясни, че е трябвало България да покаже, че е почтен медиатор, това е била най-неизгодната дата за страната, само че тя е била допустима за останалите страни, " бяхме 26 към един " ), младежи – усъвършенстване на техните квалификации, благоприятни условия и присъединяване – всички досиета бяха контрактувани и завършени, правила за финансиране на европейските партии, приемане на регламенти във финансовата област.

За Западните Балкани, поставихме тематиката на дневен ред, направихме процеса необратим, показахме, че посоката е една и тя е Западните Балкани да са неразделна част от европейското семейство, договорихме съответни инфраструктурни планове на срещата в София, сподели Павлова. Беше изработен и пробив в енергийния бранш, беше признато цялото законодателство в тази област, добави министърът.

По въпроса за са сигурността и миграцията тя означи, че тематиката към този момент е в ръцете на европейските водачи. Българското председателство направи своето предложение, от пакета за дъблинската промяна четири от шест наставления затворихме в Народното събрание, добави министърът. Ако водачите реализиран единодушие в границите на огромния спор с помощта на напъните ни, това ще отпуши тази промяна да се приключи през австрийското председателство, сподели още Павлова.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (266)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР