Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Райънеър е превозила през август с

...
Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания Райънеър е превозила през август с
Коментари Харесай

Нараства броят на пътниците на Райънеър през август въпреки вълната от стачки

Най-голямата европейска нискотарифна самолетна компания " Райънеър " е превозила през август с 9% повече пасажери, в сравнение с преди една година, заяви компанията във вторник, представена от организация Ройтерс. Повишеният брой на пасажерите през предишния месец е реалност макар отрицателните последствия от серията протестни дейности на водачите на компанията в разгара на дейния летен туристически сезон и се дължи частично на придобиването от Ryanair на австрийския транспортьор Laudamotion.

Ройтерс напомня, че към края на предходния месец " Райънеър " съумя да се контракти с ирландските си водачи, откакто поредност от стачки и дефицит на личен състав провокираха анулирането на цели 550 полети единствено в границите на август спрямо анулирани едвам 27 полета тъкмо преди година.

По-рано през август ирландската самолетна компания претърпя и най-мащабната еднодневна стачка след митинг на самолетните водачи на Райънеър в пет европейски страни, което наруши проектите за отмора на към 55 хиляди души в разгара на летния сезон.

Отделни данни за трафика на различен водещ европейски бюджетен транспортьор в лицето на " Уизеър " (Wizzair), който се явява главен съперник на " Райънеър " в Източна Европа, демонстрират растеж на пасажерите през август с 20% на годишна база.

В същото време общият трафик на " Райънеър " е повишен до 13,8 милиона пасажери, в това число половин милион пасажери вследствие на закупуването на Laudamotion, което беше утвърдено през юли от регулаторните органи на Европейски Съюз. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР