Най-голямата държавна банка в Турция Ziraat Bank ще предостави евтини

...
Най-голямата държавна банка в Турция Ziraat Bank ще предостави евтини
Коментари Харесай

Най-голямата турска банка ще помага на гражданите да плащат дълговете си

Най-голямата държавна банка в Турция Ziraat Bank ще даде евтини заеми на жители, които се борят да изплатят задълженията си по кредитни карти, в популистки ход, ориентиран към стимулиране на стопанската система преди локалните избори през март, написа Bloomberg.

Гражданите ще могат да вземат заеми от банката, с цел да изплатят задълженията си към банките, разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган на съвещание на парламентарната група на партията си.

Самата Ziraat заяви в изказване, че ще предлага заеми за период до 2 години с лихвен % от 1.1% на месец, което е по-малко от половината от лихвата по заеми на дребно, оповестена на уеб страницата й. За заем до 5 години месечната рента е 1.2%.

Дългът по кредитни карти на дребно в Турция възлиза на 103 милиарда турски лири (19 милиарда долара) в края на ноември, към 4% от всички заеми в страната, съгласно банковия регулатор. Сумата по кредитни карти в заплаха от несъблюдение е в размер на 6.5 милиарда лири (1.185 милиарда долара).

Правителството се пробва да задвижи забавящата се стопанска система посредством тласъци, данъчни облекчения и като спомага за облекчение на изискванията за заплащане по дълга, откакто спадът в лирата и последващото нарастване на разноските за заеми се оказват съвсем толкоз нездравословни, колкото и опитът за прелом преди 2 години.

Турските банки към този момент са преструктурирали към 20 милиарда $ дълг, откакто лирата се трансформира в една от най-слабо представящите се съществени валути през предходната година, което навреди на способността на компаниите да изплащат заемите в задгранична валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР